Sigorta Hukukunda Arabuluculuk Özel Uzmanlık Eğitimi

Dr. Öğr. Üyesi Cumhur Boyacıoğlu
  • 52 hour süre

NOT: Eğitimimizde şu anda 06.12.2021 – 13.12.2021 tarihleri arasındaki 8. Grup için “Ön Kayıt” alınmaktadır. Grubun açılması için asgari sayıya ulaşma zorunluluğu bulunmaktadır. Yeterli sayıya ulaştığı taktirde katılımcılarımızla iletişim kurularak grubun açılması sağlanacaktır. Asgari sayıya ulaşamayan gruplar açılamayacaktır!!!

Programın Amacı ve İçeriği:

Ülkemizde yıllar içinde dava şartı arabuluculuk sisteminin yaygınlaşması ile birlikte arabuluculuğun geliştirilmesi amacıyla, uyuşmazlıkların türüne göre uzmanlık alanlarının belirlenmesi ihtiyacı doğmuştur. 13/1/2011 tarihli ve 6102 sayılı Türk Ticaret Kanunu’nun 5. Maddesinde dava şartı olarak arabuluculuk eklenmiş olup, ilgili madde aynen; “Bu Kanunun 4’üncü maddesinde ve diğer kanunlarda belirtilen ticari davalardan, konusu bir miktar paranın ödenmesi olan alacak ve tazminat talepleri hakkında dava açılmadan önce arabulucuya başvurulmuş olması dava şartıdır. …” denilmektedir. İşbu madde 01.01.2019 tarihi  itibariyle uygulama alanı bulmaktadır. TTK ’da “ALTINCI KİTAP” başlıklı bölümde yer alan Sigorta Hukuku kapsamında davaların çoğu da mutlak ticari dava olarak tanımlanmaktadır. Zira konusu bir miktar alacak ve tazminat talebi içermektedir. Bu itibarla Sigorta Hukuku kapsamında konusu bir miktar paranın ödenmesi olan uyuşmazlıklarda, dava açılmadan önce arabulucuya başvurulmuş olması dava şartı olacaktır. Bu kapsamda “Sigorta Hukukunda Uzman Arabuluculuk Eğitimi Modülü” doğrultusunda Arabuluculuk Uzmanlık Eğitimi verilecektir.

Arabuluculuk siciline kayıtlı arabulucular.

52 SAAT

Eğitim online olarak ‘‘arasis’’ sistemi üzerinden yürütülecektir.

1.500 TL (KDV DAHİL)

Katılımcılarda aranacak nitelikler:

Arabuluculuk siciline kayıtlı olmak.

Derslerin 1/12’sine devam etmeyenlerin eğitim programıyla ilişiği kesilir.

Eğitim programı için tıklayınız…