Fikri ve Sınai Haklar Hukuku Arabuluculuk Özel Uzmanlık Eğitimi

Dr. Öğr. Üyesi Cumhur Boyacıoğlu

Üniversitemizin Sürekli Eğitim Merkezi bünyesinde Arabulucular siciline kayıtlı arabuluculara “Fikri ve Sınai Haklar Hukuku Arabuluculuk Özel Uzmanlık Eğitimi” verilecektir.

Eğitimlerini tamamlayan katılımcılara “Fikri ve Sınai Haklar Hukuku Arabuluculuk Özel Uzmanlık Eğitimi Katılım Belgesi” verilecektir.

Sınıflar 30 kişilik gruplar halinde oluşturulacak olup; sınıflar dolduğu durumda yeni açılacak sınıf için güncel tarihli eğitim programı ilan edilecektir.

1. GRUP (DOLDU) 27.04.2021 – 07.05.2021 tarihleri arasındaki ilk eğitim programımız başarıyla tamamlanmıştır.

2. GRUP (DOLDU) 29.05.2021 – 16-06-2021 tarihleri arasındaki ilk eğitim programımız başarıyla tamamlanmıştır.

Programlarımıza olan yoğun ilginizden dolayı teşekkür ederiz.

YENİ EĞİTİM PROGRAMLARIMIZ:

14.08.2021 – 31.08.2021 UZUN EĞİTİM PROGRAMI 4. GRUP (66 SAAT)

NOT: Eğitim programımız için öncelikle talep toplanacaktır. Eğitimin açılması için gerekli olan kontenjana ulaşılması durumunda ödeme alınacak ve ön kayıtlar kesin kayda döndürülecektir. Gelişmeler tarafınıza bildirilecektir…

Programın Amacı ve İçeriği

2018 yılında öncelikle iş uyuşmazlıklarında, 2019 yılında ticari uyuşmazlıklarda ve son olarak 2020 yılında tüketici uyuşmazlıklarında dava şartı arabuluculuk sistemi getirilmiştir. Ülkemizde dava şartı arabuluculuk sisteminin yaygınlaşması ile birlikte arabuluculuğun geliştirilmesi amacıyla, uyuşmazlıkların türüne göre uzmanlık alanlarının belirlenmesi ihtiyacı doğmuştur. Özel kanun ve hükümlere tabi olan, ülkemizde ve dünyada hızlı gelişme kaydederek önem arz eden, dava konusu itibariyle patent/marka/lisans gibi alana özgü bilgi ve donanım gerektiren hususları içeren Fikri ve Sınai Haklar Hukuku; Arabuluculuk Dairesi Başkanlığınca belirlenmiş olan özel uzmanlık alanlarının kapsamına alınarak bu alana gereken özelleşmiş ve yetkin arabulucuların hukuk camiasına kazandırılması amaçlanmıştır.
Bu bağlamda tarafımızca verilecek eğitim, arabuluculuk uzmanlık eğitimine katkı sunmak amacıyla hazırlanan/ hazırlanacak olan “Fikri ve Sınai Haklar Hukukunda Uzman Arabuluculuk Eğitim Modülü” doğrultusunda yapılacaktır.

Programın Hedef Kitlesi

Uzun Eğitim: Uzmanlık eğitimleri dava şartı arabuluculukta dosya almak isteyen arabulucularımız için zorunlu olup, yalnızca ihtiyari arabuluculuk yapan arabulucularımız ise bilgi ve becerilerini geliştirmek için bu eğitimleri alabilirler.

Kısa Eğitim: 1- Fikri ve sınai haklar hukuku alanında yüksek lisans tezi ve üzeri akademik çalışması bulunanlar
2- Fikri Sınai Haklar alanında 5 yıl boyunca sözleşmeli veya kadrolu hukuk müşavirliği, avukatlık ya da uzmanlık yapmış olanlar
3- Fikri Sınai Haklar alanında fiilen 5 yıl çalışmış olan bilirkişiler
4- Patent ve Marka vekilleri
5- Fikri ve Sınai Haklar Hukuk ve Ceza mahkemelerinde ve Yargıtay ile Bölge Adliye
Mahkemelerinin ticari uyuşmazlıklara bakan ilgili dairelerinde toplam 5 yıl çalışmış olan yargı mensupları

Fikri ve Sınai Haklar Hukuku Arabuluculuk Özel Uzmanlık Eğitimi süresince verilen ders ve çalışmalara katılım zorunludur. Eğitim panelinde derslere katılan adayların, derslere devam durumu takip edilecek ve derslerin 1/12’sine devam etmeyen adaylara sertifika düzenlenmeyecektir.
“Online Eğitim” yapılacaktır.
*Eğitimler, mobil cihazlardan erişime kapalıdır.

KISA SÜRELİ EĞİTİM: 42 SAAT
UZUN SÜRELİ EĞİTİM : 66 SAAT

Program Koordinatörü

Dr. Öğretim Üyesi Cumhur Boyacıoğlu

UZUN EĞİTİM ÜCRETİ:  1250 TL (KDV Dahil)

KISA EĞİTİM ÜCRETİ: 850 TL (KDV Dahil)

UZUN EĞİTİM 4. Grup ders programına ulaşmak için tıklayınız.