Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulamaları (GETAT) Klinik Araştırmalarında Etik Yaklaşım

Prof. Dr. Hanefi ÖZBEK

İzmir Bakırçay Üniversitesi ev sahipliğinde 20 Kasım 2021 Cumartesi tarihinde “GETAT Klinik Araştırmalarında Etik Yaklaşım Kursuisimli eğitim toplantımızı İzmir’de gerçekleştireceğiz. Kurs sonunda katılımcıların alacağı başarı belgeleri GETAT Klinik Araştırma Etik Kurullarında görev alan veya alacak üyeler için önem arz etmektedir. (Güncellenen son mevzuata göre Etik Kurulu üyesi olabilmek için bu belgenin Bakanlığa bildirilmesi gerekmektedir).

Başvuru sayısı 80 katılımcı ile sınırlıdır. Eğitimle ilgili hazırlıklara son şeklinin verilebilmesi için (dosya materyali, toplantı salonu hazırlıkları, v.b)  17 Kasım 2021 Çarşamba tarihine kadar başvurularımız açık kalacaktır.

Eğitim programımızın açılabilmesi için asgari 20 katılımcı sayısına ulaşması gerekmektedir. Gerekli sayıya ulaşılamayan eğitimler iptal edilecektir.

“Sağlık Bakanlığı Eğitim Değerlendirmesi Kılavuzu” gereği, eğitime devam durumu uygun olanlara ve sınavda başarılı bulunanlara “Sertifika (Başarı Belgesi)”, eğitime devam durumu uygun olup sınavda başarısız olanlara ise “Katılım Belgesi” verilecektir.

Programın Amacı ve İçeriği:

Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulamaları (GETAT) klinik araştırmaları etik kurullarında görev alacak kişilerin bu kurullara üye olabilmek için bu kursu almaları ve başarılı olmaları gerekmektedir. Bu kursun amacı başvuran kişilere bu imkânı sağlamaktır.

Öğretim Elemanları, hukuk fakültesi mezunları ve tıp dışı alanlarda çalışan kişiler (etik kurullarında “lay member” olarak geçen kişiler tıp dışı bir alanda çalışıyor olmak zorundadırlar).

1 Gün (10 saat)

İzmir Bakırçay Üniversitesi Toplantı Salonları.

300 TL (KDV DAHİL)

Eğitim programının 3/4’üne katılım zorunludur. Bu nedenle oturumlar sırasında yoklama amacıyla imza alınacaktır.

Eğitim programı için tıklayınız

“Sağlık Bakanlığı Eğitim Değerlendirmesi Kılavuzu” gereği, “Kurs Koordinatörü” Prof. Dr. Ebru TURHAN, “Kalite Güvence Sorumlusu” Prof. Dr. Servet KAVAK’tır. Eğitimle ilgili başka sorularınız olursa aşağıdaki iletişim bilgilerinden “Prof. Dr. Ebru TURHAN’a ulaşabilirsiniz.

Kurs Koordinatörü

Prof. Dr. Ebru TURHAN