Spor Hukuku Arabuluculuk Özel Uzmanlık Eğitimi

Prof. Dr. Serkan ÇINARLI

Üniversitemizin Sürekli Eğitim Merkezi bünyesinde Arabulucular siciline kayıtlı arabuluculara “SPOR HUKUKU ARABULUCULUK (Uzun-Kısa) EĞİTİMİ” verilecektir.

Eğitimlerini tamamlayan katılımcılara “Spor Hukuku Arabuluculuk Özel Uzmanlık Eğitimi Katılım Belgesi” verilecektir.

Sınıflar 30 kişilik gruplar halinde oluşturulacak olup; sınıfların dolması durumunda yeni açılacak sınıf için güncel tarihli eğitim programı ilan edilecektir.

12.07.2021 – 28.07.2021 Tarihleri arasında SPOR HUKUKU ARABULUCULUK (UZUN) EĞİTİMİ verilecektir.

06.08.2021 – 09.08.2021 Tarihleri arasında SPOR HUKUKU ARABULUCULUK (KISA) EĞİTİMİ verilecektir.

Programın Amacı ve İçeriği

Arabuluculuk, 22 Haziran 2012 tarih ve 28331 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan 6325 sayılı “Hukuk Uyuşmazlıklarında Arabuluculuk Kanunu” ile 26 Ocak 2013 tarih ve 28540 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan “Hukuk Uyuşmazlıklarında Arabuluculuk Kanunu Yönetmeliği” kapsamında hukuk fakültesi mezunu ve en az beş yıllık kıdem almış olan hukukçuların yetkili kurum tarafından verilen eğitimi almalarından sonra Adalet Bakanlığının yapacağı sınavda başarılı olmaları ve arabuluculuk siciline kayıt koşulu ile yapılacak bir faaliyettir. Bilindiği üzere 2018 yılında öncelikle iş uyuşmazlıklarında, 2019 yılında ticari uyuşmazlıklarda ve son olarak 2020 yılında tüketici uyuşmazlıklarında dava şartı arabuluculuk sistemi getirilmiştir. Ülkemizde dava şartı arabuluculuk sisteminin yaygınlaşması ile birlikte arabuluculuğun geliştirilmesi amacıyla, uyuşmazlıkların türüne göre uzmanlık alanlarının belirlenmesi ihtiyacı doğmuştur. Sektörel gelişmelerin yoğunluğu, ülkemizde ve dünyada spor kavram ve kuruluşlarının hızlı değişimi, alan içi konu ve ilişkilerin düzenlenişi sebebiyle spor hukukuna özgü uyuşmazlık türlerinin bulunması gibi sebeplerle Arabuluculuk Dairesi Başkanlığınca belirlenmiş olan özel uzmanlık alanlarının kapsamına alınmış olan Spor Hukuku, arabuluculuk sürecinin başarılı olarak uygulanabileceği alanların başında gelmektedir. Spor Tahkim Mahkemesi–CAS örneği üzerinden görülebileceği üzere Spor Hukukunun niteliği, uzmanlık alanında özelleşmiş ve yetkin arabulucuların hukuk camiasına kazandırılmasını gerektirmektedir. Bu bağlamda tarafımızca verilecek eğitim, arabuluculuk uzmanlık eğitimine katkı sunmak amacıyla hazırlanan/ hazırlanacak olan “Spor Hukukunda Uzman Arabuluculuk Eğitim Modülü” doğrultusunda yapılacaktır.

Programın Hedef Kitlesi

Uzun Eğitim: Uzmanlık eğitimleri dava şartı arabuluculukta dosya almak isteyen arabulucularımız için zorunlu olup, yalnızca ihtiyari arabuluculuk yapan arabulucularımız ise bilgi ve becerilerini geliştirmek için bu eğitimleri alabilirler.

Kısa Eğitim: 1- Spor hukuku alanında yüksek lisans tezi ve üzeri akademik çalışması bulunanlar
2- Spor tahkim kurulunda veya Spor federasyonlarının herhangi bir kurulunda en az 4 yıl görev almış olanlar
3- Ticaret mahkemelerinde ve Yargıtay ile Bölge Adliye Mahkemelerinin ticari uyuşmazlıklara bakan ilgili dairelerinde toplam 5 yıl çalışmış olan yargı mensupları

Spor Hukuku Arabuluculuk Özel Uzmanlık Eğitimi süresince verilen ders ve çalışmalara katılım zorunludur. Eğitim panelinde derslere katılan adayların, derslere devam durumu takip edilecek ve derslerin 1/12’sine devam etmeyen adaylara sertifika düzenlenmeyecektir.
“Online Eğitim” yapılacaktır.
*Eğitimler, mobil cihazlardan erişime kapalıdır.
UZUN SÜRELİ EĞİTİM TEORİ: 36 SAAT
UYGULAMALI: 24 SAAT
TARAF VEKİLLİĞİ: 2 SAAT
TOPLAM: 62 SAAT

KISA SÜRELİ EĞİTİM TEORİ: 6 SAAT
UYGULAMALI: 24 SAAT
TARAF VEKİLLİĞİ: 2 SAAT
TOPLAM: 32 SAAT

Program Koordinatörü

Prof. Dr. Serkan Çınarlı

Uzun Eğitim 850 TL (KDV Dahil)

Kısa Eğitim 450 TL (KDV Dahil)

Uzun Eğitim 1. Grup Ders Programına Ulaşmak için tıklayınız.

Kısa Eğitim 1. Grup Ders Programına Ulaşmak için tıklayınız.