Ticaret Hukuku Arabuluculuk Genel Uzmanlık Egitim Programı

Dr. Öğr. Üyesi Cumhur Boyacıoğlu

Program Hakkında Genel Bilgiler

Üniversitemizin Sürekli Eğitim Merkezi bünyesinde Arabulucular siciline kayıtlı arabuluculara “Ticaret Hukuku Arabuluculuk Genel Uzmanlık Eğitimi” verilmektedir.

Eğitim tarihleri aşağıdaki gibidir.

3. Grup: 8 Şubat – 20 Şubat (DOLDU)

4. Grup: 17 Şubat-1 Mart (DOLDU)

5. Grup: 26 Şubat- 10 Mart (DOLDU)

6. Grup: 7 Mart – 19 Mart (DOLDU)

7. Grup: 16 Mart – 28 Mart (DOLDU)

8. Grup: 25 Mart – 6 Nisan (DOLDU)

9. Grup: 3 Nisan – 15 Nisan (DOLDU)

10. Grup: 13 Nisan – 25 Nisan (DOLDU)

İlk Paket Programımızdaki eğitimler başarıyla sona ermiştir. Yoğun ilginizden dolayı teşekkür ederiz.

YENİ PROGRAMLARIMIZ:

11. Grup: 17 Mayıs – 31 Mayıs (DOLDU)

12. Grup: 01 Haziran – 15 Haziran

13. Grup: 16 Haziran – 30 Haziran

14. Grup: 01 Temmuz – 15 Temmuz

15. Grup: 16 Temmuz – 30 Temmuz

Yeni açılan programlarımıza kayıt yapmak için tıklayınız.

30 kişilik grupların dolmasının ardından bir sonraki gruba kaydınız yapılmış olacaktır.

Eğitimlerini tamamlayan katılımcılara “Ticaret Hukuku Arabuluculuk Genel Uzmanlık Eğitimi Katılım Belgesi” verilecektir.

Eğitim online eğitim yolu ile verilecektir.

Uzmanlık eğitimi, bir sınıfta en fazla 30 katılımcı ile gerçekleştirilecektir.

Kayıt sayısının en fazla katılımcı sayısından yüksek olduğu durumda kayıt sırasına göre artan sayı diğer bir sonraki sınıfa aktarılacak ve bu sınıfın yeterli sayıya ulaşması ile yeni sınıf açılacaktır.

Derslerin 1/12’sinde devamsızlığı olan adaylara katılım belgesi düzenlenmeyecektir.

Programın Amacı

7155 sayılı Abonelik Sözleşmelerinden Kaynaklanan Para Alacaklarına İlişkin Takibin Başlatılması Usulü Hakkında Kanun’un 20. maddesiyle TTK’ya eklenen 5/A maddesinde, ticari davalardan, konusu bir miktar paranın ödenmesi olan alacak ve tazminat talepleri hakkında dava açılmadan önce arabulucuya başvurulmuş olması dava şartı olarak düzenlenmiştir. Bu kapsamda eğitim, arabuluculuk uzmanlık eğitimine katkı sunmak amacıyla hazırlanan “Ticaret Hukukunda Uzman Arabuluculuk Eğitim Modülü” doğrultusunda yapılacaktır.

_______________________________________________________________________________________________

Ders Programına ulaşmak için tıklayınız.

Programın Koordinatörü: Dr. Öğr. Üyesi Cumhur BOYACIOĞLU

1500 TL (KDV Dahil)