Tüketici Hukuku Arabuluculuk Genel Uzmanlık Eğitimi

Doç. Dr. İlhami ÖZTÜRK

Üniversitemizin Sürekli Eğitim Merkezi bünyesinde Arabulucular siciline kayıtlı arabuluculara “Tüketici Hukuku Arabuluculuk Genel Uzmanlık Eğitimi” verilecektir.

Eğitimlerini tamamlayan katılımcılara “Tüketici Hukuku Arabuluculuk Genel Uzmanlık Eğitimi Katılım Belgesi” verilecektir.

Sınıflar 30 kişilik gruplar halinde oluşturulacak olup; sınıflar dolduğu durumda yeni açılacak sınıf için güncel tarihli eğitim programı ilan edilecektir.

İlk Eğitim programımız 22.04.2021 – 30.04.2021 tarihleri arasında planlanmaktadır.

EĞİTİM GRUPLARIMIZ:

1. GRUP: 22 NİSAN – 30 NİSAN (DOLDU)

2. GRUP: 01 MAYIS – 8 MAYIS (DOLDU)

3. GRUP: 16 MAYIS – 24 MAYIS (DOLDU)

4. GRUP: 27 MAYIS – 4 HAZİRAN (DOLDU)

5. GRUP: 3 HAZİRAN- 11 HAZİRAN (DOLDU)

9. GRUP: 1 TEMMUZ – 9 TEMMUZ (Kayıtlar devam etmektedir…)

Programın Amacı ve İçeriği

Ülkemizde yıllar içinde dava şartı arabuluculuk sisteminin yaygınlaşması ile birlikte arabuluculuğun geliştirilmesi amacıyla, uyuşmazlıkların türüne göre uzmanlık alanlarının belirlenmesi ihtiyacı doğmuştur. 2020 yılında da 7251 sayılı Kanunla 6502 sayılı Kanun’a eklenen 73/A maddesi ile tüketici uyuşmazlıklarında da dava şartı olarak arabuluculuk öngörülmüştür. Bu kapsamda sicile kayıtlı arabuluculara, toplamda 45 saatten oluşan Tüketici Hukuku Arabuluculuk Genel Uzmanlık Eğitimi verilecektir.

Programın Hedef Kitlesi

Uzmanlık eğitimleri dava şartı arabuluculukta dosya almak isteyen arabulucularımız için zorunlu olup, yalnızca ihtiyari arabuluculuk yapan arabulucularımız ise bilgi ve becerilerini geliştirmek için bu eğitimleri alabilirler.

Tüketici Hukukunda Arabuluculuk Genel Uzmanlık Eğitimi süresince verilen ders ve çalışmalara katılım zorunludur. Eğitim panelinde derslere katılan adayların, derslere devam durumu takip edilecek ve derslerin 1/12’sine devam etmeyen adaylara sertifika düzenlenmeyecektir.
“Online Eğitim” yapılacaktır.
*Eğitimler, mobil cihazlardan erişime kapalıdır.
UZUN SÜRELİ EĞİTİM TEORİ: 25 SAAT
UYGULAMALI: 18 SAAT
TARAF VEKİLLİĞİ: 2 SAAT
TOPLAM: 45 SAAT

Program Kordinatörü

Doç. Dr. İlhami ÖZTÜRK

1050 TL (KDV Dahil)

Ders Programına ulaşmak için tıklayınız.

NOT: Üniversitemizin anlaşmalı bankalar ile imzaladığı protokol gereği, eğitim ödemeleriniz 20 (yirmi) gün sonra Döner Sermaye İşletme Birimimiz hesabına yansımaktadır. Bu nedenle ücret iadesi talepleri en erken, tahsilat tarihi itibariyle işleme alınacaktır. Bu bağlamda iade işlemlerinin toplam süresi 45 günden az olmayacaktır. Lütfen kaydınızı gerçekleşritirirken bu durumu göz önünde bulundurunuz.